Αρχική Σελίδα (ΕΛΛ) » Προπτυχιακές Σπουδές » Ξένες γλώσσες

Ξένες γλώσσες

Τα επιστημονικά βιβλία που κυκλοφορούν στη γλώσσα μας δεν αρκούν για να μπορέσει κανείς να προχωρήσει στη μελέτη και κατάκτηση μίας επιστήμης. Οι διδάσκοντες πολλές φορές παραπέμπουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε διεθνή βιβλιογραφία, που είναι άλλωστε απαραίτητη για την εμβάθυνση των γνώσεων και την εκπόνηση των εργασιών. Οι φοιτητές και φοιτήτριες πρέπει να γνωρίζουν ότι η ικανοποιητική γνώση ξένων γλωσσών είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, όσο και για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Όσοι και όσες επιθυμούν να μάθουν ξένες γλώσσες ή να τις τελειοποιήσουν, μπορούν να απευθύνονται στην Πανεπιστημιακή Λέσχη, Ιπποκράτους 15, όπου οργανώνονται κύκλοι ειδικών μαθημάτων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μόνον το επίπεδο Lοwer, Certificat, Grundstufe (όσον αφορά αντίστοιχα την αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα) δεν επαρκεί για τη μελέτη επιστημονικών βιβλίων.

Περισσότερα για την δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις σελίδες του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου.