Αρχική Σελίδα (ΕΛΛ) » Ανθρώπινο Δυναμικό » Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό » Τομέας Πολιτικής Επιστήμης » Χρήστος Λυριντζής

Χρήστος Λυριντζής

Βαθμίδα:
  Καθηγητής
Τομέας:
  Πολιτικής Επιστήμης
Γνωστικό αντικείμενο:
  Πολιτική Επιστήμη με ειδίκευση στη Συγκριτική Πολιτική

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο γραφείου:
  210 368 8902
Ηλ. ταχυδρομείο:
  lyrintzis[at]pspa.uoa[dot]gr
Διεύθυνση γραφείου:
  Θεμιστοκλέους 6, 3ος όροφος, γραφείο 13
Ώρες υποδοχής:
  Τετάρτη 13:00-14:00

 

Στοιχεία Βιογραφικού

Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London School of Economics), όπου και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή.

Αρχικά, διετέλεσε δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, απ' όπου και παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, μετά τον διορισμό του ως Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης το 1988. Από το 2002 είναι Καθηγητής στο Τμήμα, το οποίο έχει υπηρετήσει και υπηρετεί και από πολλές διοικητικές θέσεις, μέχρι και αυτήν του Προέδρου του Τμήματος.

Από τον Ιούνιο του 2003 μέχρι το Μάιο του 2005 διετέλεσε καθήκοντα Διευθυντή και Προέδρου του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), ενώ κατά το 2010-2011 διετέλεσε Senior Research Fellow στο Hellenic Observatory του LSE.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες για τα Πολιτικά κόμματα, την ελληνική πολιτική, την πολιτική επικοινωνία και τη συγκριτική πολιτική. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα συγκριτικής πολιτικής με έμφαση στη νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και θέματα σύγχρονης πολιτικής θεωρίας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

  • «(Ανα)Θεωρήσεις του Πολιτικού. Συγκλίσεις και αποκλίσεις στην ανθρωπολογία και στην πολιτική επιστήμη», (με τον Ε. Παπαταξιάρχη) στο Κ. Ροζάκου και Ε. Γκαρά, (επιμ.) Ελληνικά Παράδοξα. Πατρωνεία, Κοινωνία πολιτών και βία, Αθήνα, Αλεξάνδρεια, 2013, σ. 73-120.
  • "Greek Politics in the era of economic Crisis: Reassessing Causes and Effects", GreeSE Paper No 45, Hellenic Observatory, LSE, March 2011.
  • "The Changing party system: Stable democracy, contested modernization", West European Politics, 28, 2, Μάρτιος 2005.
  • Σύγκριση και Ερμηνεία. Η πορεία και οι προοπτικές της πολιτικής ανάλυσης, Νήσος, Αθήνα 2001.