Αρχική Σελίδα (ΕΛΛ) » Ανθρώπινο Δυναμικό » Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό » Τομέας Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας » Κύρκος Δοξιάδης

Κύρκος Δοξιάδης

Βαθμίδα:
  Καθηγητής
Τομέας:
  Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας
Γνωστικό αντικείμενο:
  Κοινωνική Θεωρία με ειδίκευση στην Επικοινωνία

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο γραφείου:
  210 368 8939
Ηλ. ταχυδρομείο:
  kdoxiadis[at]pspa.uoa[dot]gr
Διεύθυνση γραφείου:
  Θεμιστοκλέους 6, 5ος όροφος, γραφείο 41
Ώρες υποδοχής:
   

 

Στοιχεία Βιογραφικού

Ο Κύρκος Δοξιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Το 1986 πήρε διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι καθηγητής της Κοινωνικής Θεωρίας με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και η διδακτική του δραστηριότητα επικεντρώνονται κυρίως σε ζητήματα σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής θεωρίας, καθώς και στη συστηματική διερεύνηση της επικοινωνίας, της ιδεολογίας και της εξουσίας διά μέσου της μεθοδολογίας της ανάλυσης λόγου. Από το 2016 είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

  • Ανάλυση λόγου: Κοινωνικο-φιλοσοφική θεμελίωση, Αθήνα: Πλέθρον, 2008.
  • Discourse analysis: A social-philosophical grounding, Champaign, Illinois: Common Ground, 2011 (πρόκειται για την αγγλική έκδοση του παραπάνω βιβλίου).
  • Ο Foucault της φιλοσοφίας και της Αριστεράς, Αθήνα: Νήσος, 2015.
  • Προπαγάνδα, Αθήνα: Νήσος και Στο Κόκκινο 105.5, 2016.
  • Ιδεολογία: Έξι διαλέξεις (υπό έκδοση), Αθήνα: Νήσος, 2017.