Αρχική Σελίδα (ΕΛΛ) » Ανθρώπινο Δυναμικό » Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό » Τομέας Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας » Γεώργιος Κ. Θεοδωρίδης

Γεώργιος Κ. Θεοδωρίδης

Βαθμίδα:
  Λέκτορας
Τομέας:
  Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας
Γνωστικό αντικείμενο:
  Νεώτερη και Σύγχρονη Κοινωνική και Πολιτική Ιστορία της Ευρώπης

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο γραφείου:
  210 368 8950
Ηλ. ταχυδρομείο:
  gtheodoridis[at]pspa.uoa[dot]gr
Διεύθυνση γραφείου:
  Θεμιστοκλέους 6, 5ος όροφος, γραφείο 44
Ώρες υποδοχής:
 

Τετάρτη 11:00-13:00

 

Στοιχεία Βιογραφικού

Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris I - Panthéon-Sorbonne. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Κοινωνιολογίας. Διδάσκει μαθήματα υποχρεωτικά, ειδικής επιλογής και ελεύθερης επιλογής (Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ιστορία, Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, Νεώτερη Ελληνική Ιστορία, Πολιτική Ιστορία και Προφορική Ιστορία).

Από το 2014 είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Ερευνητικής Ομάδας Μεταπολίτευσης - Ομάδα Προφορικής Ιστορίας (ΕΟΜ-ΟΠΙ), η οποία δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελληνικής Πολιτικής του Τμήματος. Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΕΑΠ στην Κοινωνική και Οικονομική Ιστορία της Ευρώπης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις επικεντρώνονται στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία καθώς και στα ζητήματα προφορικής ιστορίας.