Αρχική Σελίδα (ΕΛΛ) » Ανθρώπινο Δυναμικό » Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό » Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών » Αντώνιος Κόντης

Αντώνιος Κόντης

Βαθμίδα:
  Καθηγητής
Τομέας:
  Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Γνωστικό αντικείμενο:
  Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο γραφείου:
  210 368 8935
Ηλ. ταχυδρομείο:
  akontis[at]pspa.uoa[dot]gr
Διεύθυνση γραφείου:
  Θεμιστοκλέους 6, 4ος όροφος, γραφείο 35
Ώρες υποδοχής:
  Τρίτη 15:00-16:00

 

Στοιχεία Βιογραφικού

Ο Αντώνης Κόντης είναι Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο των «Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων» και διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Αμβούργου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Drrer.pol.). Διετέλεσε Ερευνητικός Εταίρος του πανεπιστημίου της Βόννης και διδάσκων του Ιονίου Πανεπιστημίου, απασχολήθηκε ως ερευνητής στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και Ειδικός Επιστήμονας στην Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Διδάσκει τα μαθήματα «Πολιτική Οικονομία», «Διεθνείς οικονομικές σχέσεις», «Μετανάστευση και μειονότητες στην Ευρώπη» και «Ελληνισμός της Διασποράς» σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΕΚΠΑ και στο ΕΑΠ. Είναι υπεύθυνος συγγραφής του εκπαιδευτικού υλικού της Θ.Ε. και από το 2003/2004 Συντονιστής και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό της θεματικής ενότητας «Ελληνισμός της Διασποράς» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Επιλεγμένες δημοσιεύσεις

  • «Ο Ελληνισμός της Διασποράς», Κόντης Α. - Φακιολάς Ρ. (Ακαδ. Υπευθ.), τόμοι A´ Β΄ Γ΄, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πάτρα 2002, 2003.
  • «Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, τμ Α΄, Διεθνείς Νομισματικές Σχέσεις, Παπαζήσης, Αθήνα 2006.
  • «Forms of Social Capital and Incorporation of Albanian Immigrants in Greece» Kontis Α. et. al.,στο «Journal of Ethnic and Migration Studies», Vol. 33, No 8, November 2007,σ. 1343 - 1361.
  • «Ζητήματα Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών» (επιμ.), Παπαζήσης, Αθήνα, 2009.
  • Tα βήματα των μεταναστών στην ελληνική οικονομία, Ζωγραφάκης Στ. - Κόντης Α. - Μητράκος Θ., Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αθήνα 2009.
  • «Η εργασία ως παράγων ανάπτυξης» (επιμ.), Παπαζήσης, Αθήνα, 2011.
  • «Διεθνής Πολιτική Οικονομία», Κόντης Α. - Τσαρδανίδης Χ. (επιμ.), Παπαζήσης, Αθήνα 2012.
  • «Η ελληνική διασπορά στην Αυστραλία» (επιμ.), Παπαζήσης, Αθήνα 2012.